Amir Escandari:
TUULENSIEPPAAJAT
(Suomi/Tanska/Ruotsi, 2014) -K16- 93 min

Kopiot: 2k DCP

Tekstitysvaihtoehdot: suomi

Elokuvan kotisivut

ENSI-ILTA 21.11.2014

Juliste (jpg)

KUVAT:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 TUULENSIEPPAAJAT on elokuva nuorista miehistä, jotka asuvat São Paulon laitamilla Brasiliassa. Heidän elämäänsä hallitsee pixação-katutaide. Maalarit kirjoittavat näyttäviä kryptisiä viestejä paikkoihin, joihin on mahdollisimman hankalaa päästä, kuten korkeiden talojen seinille. Öinen maalaaminen on heille tapa kapinoida ja olla näkyvästi olemassa.

Djan, William, Biscoito ja Ricardo ovat työttömiä tai he tekevät hanttihommia päivisin. Öisin he maalavat ja junasurffaavat. Pixação on heille kaikki kaikessa. Yllätyskutsu osallistua Berliinin Biennaaleen taiteilijoina muuttaa heidän elämänsä. Jo pelkkä matkaan pääsy on valtava ponnistus kaikille. Berliinissä, eurooppalaisen taide-elämän ytimessä, pixadoresit joutuvat tekemään ratkaisunsa siitä, keitä he ovat ja mitä he ovat tekemässä niin maalareina kuin perheenäkin.

TUULENSIEPPAAJAT on elokuva anarkisteista, maalareista ja nuorista miehistä yhteiskunnassa, joka pitää heitä rikollisina.

TUULENSIEPPAAJAT (englanninkielinen nimi Pixadores) on iranilaissyntyisen Amir Arsames Escandarin (s. 1979) esikoiselokuva. Sen on kuvannut Peter Flinckenberg. Elokuva on suomalais-tanskalais-ruotsalainen tuotanto ja päätuottajana on Miia Haavisto / Helsinki-filmi.

Ohjaus ja käsikirjoitus: Amir Arsames Escandari
Kuvaus: Peter Flinckenberg
Leikkaus: Søren B. Ebbe
Äänisuunnittelu: Patrik Strömdahl
Musiikki. Michel Wenzer
Tuotantopäällikkö: Tiina Kivelä
Tuottaja: Miia Haavisto/Helsinki-filmi
Suomen teatterilevitys: Pirkanmaan elokuvakeskus